Donkere wolken boven Mestalla: Valencia hekkensluiter na nederlaag tegen Cillessen

Zware dagen voor Valencia, Spaanse traditieclub hekkensluiter na nederlaag

21 oktober om 23:37

Valencia is de nieuwe hekkensluiter van de Spaanse competitie. De zesvoudig landskampioen ging in eigen huis ten onder tegen het UD Las Palmas van Fabio Silva (ex-RSC Anderlecht) en Adnan Januzaj, waardoor donkere wolken zich samenpakken boven het Estadio Mestalla. 

Het treffen tussen Valencia en Las Palmas was een heuse kelderkraker in Spanje. Voorafgaand aan de wedstrijd stonden Los Che op de negentiende plek, terwijl Las Palmas helemaal onderaan stond. Na nog geen kwartier spelen konden de fans van Valencia, die voorafgaand aan de wedstrijd protesteerden tegen eigenaar Peter Lim, al juichen: aanvoerder Pepelu zette zijn ploeg vanaf elf meter op voorsprong. Cillessen was nog dichtbij, maar hij kon de penalty niet keren: 1-0.

Aan het einde van een verder gelijkopgaande eerste helft kreeg Valencia een harde tik te verwerken: Álex Muñoz werkte de gelijkmaker in de rebound tegen de touwen, nadat Valencia-doelman Giorgi Mamardashvili in de eerste instantie nog redding wist te brengen op een poging van Januzaj. Vlak na de pauze was het weer raak. Deze keer was het voormalig PSV-huurling Fábio Silva die tot scoren kwam, na een slim breedteballetje van José Campaña.

Het restant van de wedstrijd leverde meer dan genoeg spektakel op. Zo kreeg Pepelu bij Valencia een dubieuze rode kaart na een opstootje, waarin hij vooral zelf moest incasseren, terwijl Cillessen in de slotfase een op het oog zekere gelijkmaker wist te voorkomen, wat ook kwam door prutswerk van de doorgebroken Hugo Duro en Javi Guerra. Niet veel later maakte Alberto Moleiro aan de andere kant juist de 1-3. In de slotfase kopte César Tárrega de bal namens Valencia nog raak, waardoor het uiteindelijk 2-3 werd.

Door die nederlaag gaat Las Palmas nu over Valencia heen op de ranglijst. De twee teams hebben allebei zes punten, maar Las Palmas beschikt over een beter doelsaldo. Het gat met de veilige plekken bedraagt nu twee punten voor beide teams. Feit is in ieder geval dat de zorgen van Valencia een stuk groter zijn geworden.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.