Scorende Bertaccini maakt indruk bij STVV: "Meer torinstinct dan Openda en Bakayoko"

21 oktober om 23:30

STVV verloor dan wel van KRC Genk, maar Adriano Bertaccini had wel een goede wedstrijd achter de rug met twee doelpunten. Het leverde hem in Extra Time ook flink wat lof op.

De spits wilde zich tegen zijn ex-ploeg duidelijk tonen en wist ook te imponeren met twee doelpunten. Dat hij de weg naar doel dit seizoen zo makkelijk vindt, verrast Wesley Sonck niet. "Hij weet waar de goal staat en het enige wat hij wil doen is scoren", vertelt Sonck.

Sonck was bij Genk en de Belgische jeugdelftallen ook nog trainer van Bertaccini, die hij heel goed leerde kennen. "Er was echt een handleiding aan", lacht Sonck. "Het enige waar hij aan dacht was die bal over de lijn krijgen. Maar ik heb als jeugdtrainer geen enkele speler gehad die meer torinstinct had dan Bertaccini", is Sonck loved. "Ik heb gewerkt met onder andere Anthony Descotte, Openda, Stroeykens, Bakayoko, … maar hij was echt de pure aanvaller", klinkt het.

Ook Hein Vanhaezebrouck bleek een grote fan te zijn en wilde zelfs graag samenwerken met de spits. "Bertaccini had ik vorig jaar graag naar KAA Gent gehaald, toen hij nog bij Club Luik zat", onthult de analist nog.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.