Blik op zoekende grootmacht AC Milan, Club Brugge tegen Italianen

Blik op zoekende grootmacht AC Milan, Club Brugge tegenover half miljard

21 oktober om 20:30

In de derde speelronde van de competitiefase van de Champions League staat Club Brugge tegenover AC Milan. Blauw-Zwart gaat op bezoek in Milaan tegen de Italianen die de punten hard nodig hebben in het kampioenenbal. Club Brugge behaalde tot nu toe 3 op 6 en AC Milan 0 op 6. Wat mag Club Brugge verwachten van de Italiaanse grootmacht? VoetbalPrimeur.be praat je bij over AC Milan.

AC Milan in het kort
Volledige naam: Associazione Calcio Milan 
Bijnaam AC Milan: I Rossoneri
Stadion: San Siro, 80.018 plaatsen
Vorig seizoen: 2e
Hoofdtrainer: Paulo Fonseca
Aantal kampioenschappen in eigen land: negentien titels

AC Milan in Europa
AC Milan werd vorig seizoen tweede in de Serie A. Hierdoor begon het team van hoofdtrainer Paulo Fonseca in Europa net als Club Brugge in de competitiefase van de Champions League. Het wil tot nu toe niet vlotten voor I Rossoneri in Europa. In de eerste match kwam Liverpool op bezoek, dat met 1-3 wist te winnen. In de tweede speelronde wilde het opnieuw niet lukken voor Milan. Bayer Leverkusen was in eigen huis met 1-0 te sterk voor de tegenstander van Club Brugge. Door de verliespartijen heeft AC Milan de punten broodnodig tegen Blauw-Zwart.

De Europese prijzenkast van AC Milan is goed gevuld. De club wist zeven keer de beker met de Grote Oren te winnen, twee keer de Europacup 2 en vijf keer de UEFA Supercup. Ook werd tweemaal de Cup winners cup en eenmaal de Mitropacup gewonnen. Wereldwijd wist AC Milan nog eenmaal de FIFA Club world cup te winnen en drie keer de Intercontinental Cup. Ondanks dat de prijzenkast goed gevuld is, is de club hongerig naar een nieuwe Europese prijs. De laatste Europese titel dateert van het seizoen 2007/2008, destijds werd de UEFA Supercup gewonnen, nadat eerder in 2006/2007 de Champions League werd gewonnen.

De recente vorm van AC Milan
AC Milan is op dit moment zoekende naar de juiste vorm. Momenteel staat de club op de vierde plaats in de Italiaanse Serie A. De ploeg wist tot nu toe 14 op 24 te behalen. Koploper SSC Napoli en spits Romelu Lukaku hebben op dit moment vijf punten meer dan AC Milan. Tussen de twee teams in staat Juventus op de derde plaats en Internazionale op de tweede plaats. Van de laatste twee matchen wist AC Milan er een te winnen. Op bezoek bij Fiorentina ging AC Milan met 2-1 onderuit en in eigen huis werd er met 1-0 gewonnen van Udinese. In beide wedstrijden kreeg AC Milan een rode kaart.

De laatste ontmoeting tussen Club Brugge en AC Milan in San Siro
Het is precies 21 jaar geleden dat Club Brugge zich voor het laatst mocht tonen op San Siro. Blauw-Zwart speelde op 22 oktober 2003 tegen I Rossoneri. De match werd gekenmerkt door het counterdoelpunt van de Peruaanse spits Andrés Mendoza. Daarnaast wist ook doelman Dany Verlinden zich te onderscheiden. Op die dag wist Club Brugge met 0-1 te winnen en ontstond ook het “Seven Nation Army” club-lied van Club Brugge.

Het sterrenensemble van AC Milan
AC Milan beschikt over de nodige bekende voetballers in de selectie. De Franse doelman Mike Maignan staat bij Milan in het doel. Achterin beschikt AC Milan over Alessandro Florenzi en Theo Hernandez. Op dit moment is Florenzi geblesseerd bij Milan. Op het middenveld kan AC Milan beschikken over Youssouf Fofana, Tijjani Reijnders en Ruben Loftus-Cheek. Middenvelder Ismael Bennacer is momenteel ook geblesseerd.

In de aanval van AC Milan staan ook de nodige bekende namen. Alvaro Morata staat bij Milan in de spits. Daarnaast kan Milan beschikken over de rappe wingers Rafael Leao en Christian Pulisic. Een andere bekende naam is die van Tammy Abraham. De spits kampt momenteel met een schouderblessure, waardoor Club Brugge hier geen rekening mee hoeft te houden.

De selectie van AC Milan is van goudwaarde
De totale waarde van de selectie van AC Milan is maar liefst 562 miljoen euro. Club Brugge heeft de duurste selectie van de Jupiler Pro League en komt uit op 149,6 miljoen euro. De selectie van AC Milan is meer waard dan de helft van de gehele Jupiler Pro League. Onze competitie komt op een totale waarde van 921,4 miljoen euro. Bij AC Milan springen een aantal namen eruit qua transferwaardes. Doelman Maignan komt op 38 miljoen euro, verdediger Hernandez op 60 miljoen euro, Reijnders op 30 mijoen euro en winger Pulisic op 50 miljoen euro.

Hoofdtrainer Paulo Fonseca aan het roer bij AC Milan
De Portugese oefenmeester Fonseca staat sinds de afgelopen zomerse mercato aan het roer bij AC Milan. Hij stond tot nu toe 10 matchen langs de lijn bij AC Milan en behaalde hierin totaal 14 punten. Fonseca laat zijn ploegen het liefst in een 4-2-3-1 formatie uitkomen. De Portugese hoofdtrainer heeft een duidelijke visie met Milan, maar het lukt hem nog niet om het juiste recept te vinden.

Fonseca wil zijn ploeg onder de druk van hun tegenstanders uit laten voetballen. De opponenten van AC Milan worden uitgelokt, waardoor er meer ruimte ontstaat aan de andere kant van het veld. Milan laat een ruit ontstaan op het middenveld, waarmee de ploeg een overtal wil creëren. Voorin beschikt AC Milan met Leao en Pulisic over zeer snelle vleugelaanvallers. De Italiaanse grootmacht begeeft zich nog in de opbouwfase, waardoor de resultaten wisselend zijn. Desondanks heeft AC Milan een solide defensieve structuur, dit maakt het ingewikkeld voor tegenstanders om tot scoren te komen.

Conclusie voor Club Brugge op bezoek bij AC Milan
Er liggen mogelijkheden voor Club Brugge op bezoek bij AC Milan. Club Brugge treft de Italianen op het juiste moment. Hoofdtrainer Fonseca heeft zijn draai nog niet helemaal gevonden bij AC Milan en de Italiaanse ploeg moet eigenlijk winnen in eigen huis van Club Brugge. Dit gegeven kan ervoor zorgen dat er meer ruimte ontstaat voor Club Brugge.

Behalve de positiviteit zijn er veel verschillende redenen waarom Club Brugge zeer op haar hoede zal moeten zijn voor AC Milan. De selectie van I Rossoneri is gevuld met kwaliteitspelers. Er zijn meerdere spelers die ofwel ontzettend gehaaid zijn, of in staat zijn om met een individuele actie de volledige match te beslissen. Club Brugge zal het onderste uit de kan moeten halen om een resultaat te behalen in Milaan.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.