Perez deelt 'grappig en verrassend' feitje over Ueda

Ueda (ex-Cercle) wordt verdedigd: "Willen jullie iets grappigs horen over hem?"

Vandaag om 13:44

Kenneth Perez ziet dat Ayase Ueda (ex-Cercle Brugge) prima statistieken kan overleggen bij Feyenoord, hoewel de kritiek van de buitenwacht vaak niet van de lucht is. De ESPN-analist komt met een verrassend feitje over de 26-jarige afmaker.

Door de blessure van Santiago Gimenez staat Ueda momenteel in de basis bij Feyenoord. Tegen Go Ahead Eagles (1-5) was de Japanner trefzeker. "Willen jullie iets grappigs horen over Ueda? Gewoon, iets verrassends?", begint Perez bij Dit was het Weekend. "Er is is heel veel kritiek op hem, 'dat wordt hem niet', maar ik zag een statistiek: in zijn acht basisoptredens heeft hij vijf keer gescoord en twee assists gegeven. Dat zijn toch goede cijfers?"

Toch ziet Perez dat Ueda de nodige kritiek krijgt bij Feyenoord. "Omdat veel mensen toch vinden dat hij niet genoeg heeft laten zien", weet de Deen. "Ik heb vaker gezegd dat hij wel iets heeft wat mij bekoort. Hij maakte inderdaad niet zo’n entree bij Feyenoord als Gimenez deed, maar hij heeft toch vijf goals in acht basisoptredens."

Ueda kwam in de zomer van 2023 voor negen miljoen euro over van Cercle Brugge. Dit seizoen staat de teller op drie goals en één assist in elf officiële duels.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.