Idumbo op de rand van de doorbraak bij Sevilla

Steeds dichter bij de doorbraak: Idumbo doet van zich spreken bij Sevilla

Vandaag om 10:45

Bij de jeugd stond hij te boek als een absoluut toptalent. Dezer dagen timmert Stanis Idumbo-Muzambo aan de weg bij Sevilla FC. Daar lijkt hij op de rand van de doorbraak te staan. Zondag maakte hij zijn allereerste doelpunt voor een eerste elftal, meteen tegen FC Barcelona.

De naam van de nu negentienjarige Idumbo staat al enige tijd met stip genoteerd. In de jeugdreeksen was de aanvallende middenvelder, die ook op de rechterflank uit de voeten kan, bijzonder gegeerd. In 2020 stapte hij over van Club Brugge naar KAA Gent, waar hij zijn eerste profcontract tekende. Toch konden De Buffalo's niet al te lang van zijn talent genieten. Toen Ajax op de stoep stond, verhuisde Idumbo nog een keer.

Als belofte speelde onze landgenoot, die geboren is in Frankrijk, geregeld de pannen van het dak. Zo was hij in de editie 2022-2023 van de UEFA Youth League goed voor drie doelpunten en twee assists voor Ajax. In 2022 liet Idumbo ook van zich spreken als Jonge Duivel. Op het EK U17 wist hij twee keer raak te schieten in de groepsfase. Het leverde ons land slechts één punt op, maar zijn reputatie kreeg wel een nieuwe opsteker.

Klaar voor de doorbraak
Zijn profdebuut maakte Idumbo nog in het Ajax-shirt, al geraakte hij er niet verder dan het tweede elftal, dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. Met drie doelpunten in de heenronde van vorig seizoen speelde hij zich er in de kijker van Sevilla FC. Ondanks interesse van enkele Belgische topclubs, zoals RSC Anderlecht en oude bekende Gent, pakte Idumbo zijn valiezen voor Andalusië.

Daar is hij dus stapje per stapje dichter bij het eerste elftal gekomen. Begin september mocht de technicus van 1,70 meter voor het eerst invallen. Zondag volgde een voorlopig hoogtepunt: een invalbeurt van twintig minuten tegen het grote Barça, bekroond met een goal. Dat Sevilla met zware 5-1-cijfers de boot inging, zal ten huize Idumbo even bijzaak geweest zijn. Is het stilaan tijd voor een eerste basisplek? Ploeggenoten Dodi Lukebakio en Albert Sambi Lokonga duimen alvast mee.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.