Degryse na Genkse zege in derby tegen STVV

Degryse na zege Genk in derby: “Fink geeft spelers vertrouwen, enorme maturiteit”

Vandaag om 12:02

Marc Degryse zag KRC Genk steviger de leiding nemen in de Jupiler Pro League door met 3-2 te winnen in de Limburgse derby van STVV. Degryse is te spreken over hoofdtrainer Thorsten Fink.

Degryse vond de Limburgse derby tussen Genk en STVV een aangename match om te volgen. “De voorbije interlandperiode is vaak gesproken over, ahum, coaches die de dingen te ingewikkeld willen maken. Thorsten Fink zal zich daar niet aan bezondigen. Hij is een coach die het simpel houdt voor zijn spelers — duidelijke veldbezetting, duidelijke taken, duidelijke afspraken. Fink geeft spelers vertrouwen”, deelt Degryse via Het Laatste Nieuws.

Volgens Degryse is nu ook bevestigd dat Jarne Steuckers, Matte Smets en Mathias Delorge klaar waren voor een grote club. “Dat is de verdienste van Fink bij Sint-Truiden. Steuckers moest in de eerste weken wat zoeken naar zijn positie, maar inmiddels speelt hij alweer met een enorme maturiteit. Smets leidt de defensie alsof hij er al jaren staat”, besluit Degryse.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

Lees meer over:

Deel via