Bakayoko heeft het helemaal verkorven bij PSV

Bakayoko heeft het helemaal verkorven bij PSV: "Het wordt zo irritant"

20 oktober om 23:38

Het is even slikken voor Johan Bakayoko. De buitenspeler van PSV is nog niet in vorm gekomen dit seizoen en enkele Nederlandse analisten denken zelfs dat de Rode Duivel op de bank moet gaan plaatsnemen. Theo Janssen (ex-KRC Genk) en Ibrahim Affelay steken hun ergernis niet onder stoelen of banken.

PSV won dit weekend met 1-2 bij AZ, maar veel overschot had de landskampioen niet. "Weet je wie ik heel erg matig vond? Bakayoko", begint Janssen zijn opinie over de aanvaller bij NOS Studio Voetbal. "Het wordt zo irritant. Elke keer komt hij in de één-tegen-één, gaat die wandelen en speelt 'ie de bal terug."

Vorig seizoen kende Bakayoko een ijzersterk seizoen en kwam er ook interesse van buitenlandse clubs. "Misschien kan hij niet met de druk omgaan? Als hij op tempo komt, spelers opzoekt en naar binnen en naar buiten kan, is hij niet te verdedigen. Maar hij vertraagt telkens."

Affelay deelt de mening van Janssen en vindt Bakayoko te voorspelbaar. "Negen van de tien keer gaat hij naar binnen en hij wil tegenstanders vanuit stilstand passeren. Dat kan gewoon niet. Ga ook eens buitenom. Ga eens buitenom, een beetje variatie in je spel. Hij is heel makkelijk te verdedigen." Beide analisten zijn van mening dat het geen kwaad zou kunnen mocht Bakayoko de volgende weken eens op de bank plaatsnemen.