De Mil zag Charleroi de Waalse kraker zelf uit handen geven

De Mil zag Charleroi Waalse kraker zelf uit handen geven: "Dat kwam te laat"

20 oktober om 22:49

De sterren stonden gunstig voor Sporting Charleroi in aanloop naar 'le choc wallon', maar uiteindelijk beet het toch in het zand tegen Standard Luik. Nochtans waren de eerste tien minuten van de bezoekers zeer overtuigend. Nadien zakte dat echter te veel in, vindt Rik De Mil.

Charleroi trok het laken van bij de afrap resoluut naar zich toe. Met snel combinatievoetbal kreeg Standard een tiental minuten geen voet aan de grond, maar geleidelijk aan verschoof het momentum naar het Luikse kamp. "We speelden goed en erna laten we hen in de wedstrijd komen", deelt De Mil die analyse bij Sporza

De eerste tegentreffer was dan ook nog eens vermijdbaar. "De 1-0 is een individuele fout bij ons en de 2-0 incasseren we op een stilstaande fase", vult De Mil aan. Op die twee doelpunten vlak voor rust na moest Charleroi eigenlijk niet al te veel toestaan. Toch bleken die momenten fataal in de strijd tegen de rivaal.

In het slot van de kraker "hebben we geprobeerd om aanvallender te spelen, maar dat kwam te laat", stelt De Mil vast. Bij een zege zou Charleroi de top-zes binnengedoken zijn. Nu staat het pas elfde, drie punten boven de veertiende plek.