Ondanks verlies tegen Genk toch vooral fierheid bij STVV: "Positief voor toekomst"

Vandaag om 18:30

STVV is er niet in geslaagd om te stunten in de Limburgse derby en ging met 3-2 onderuit tegen KRC Genk. Lang stond het met tien man tegen de aartsrivaal, maar toonde het zich ook strijdvaardig. Coach Felice Mazzu kon dan ook niet helemaal ontevreden zijn.

Dat STVV zo lang met tien stond tegen Genk maakte het voor de Kanaries niet makkelijk in de derby. "Het waren zware omstandigheden", zuchtte Mazzu na afloop bij Het Laatste Nieuws. "Het zorgt voor een frustrerende nederlaag. Ik had graag elf tegen elf gespeeld in deze derby, zeker tegen de beste ploeg van het land", aldus de trainer. "Ik had ook liever de goal tegen gehad en met elf man verder gegaan, maar daar moet je je bij neerleggen."

De trainer wilde echter toch vooral het positieve onthouden en had enkel maar lof voor zijn eigen ploeg, dat nog bijna een gelijkspel uit de brand kon slepen. "Ik denk dat mijn spelers een geweldige mentaliteit hebben getoond. Ik vind dit positief naar de toekomst toe", besloot hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.