Peter Maes maakt zich zorgen over Willem ll

Maes is niet mals voor eigen ploeg bij Willem II: "Ik heb geen team gezien"

20 oktober om 18:44

Willem ll-trainer Peter Maes is zwaar teleurgesteld na het 0-0 gelijkspel tegen Fortuna Sittard. Onze landgenoot heeft eigenlijk niets gezien wat hem kon bekoren, en steekt zijn mening na afloop dan ook niet onder stoelen of banken. 

Willem ll kwam tegen Fortuna nauwelijks tot kansen, zag ook Maes. "Op een hobbeltempo dachten wij hier een resultaat te halen. Dan is dit een heel goede wake-up call om te beseffen: wat is onze identiteit? Dat is heel hard werken, goed georganiseerd spelen, duels winnen en de tweede bal te pakken. Dat was er vandaag totaal niet bij. Ik vraag me af wat we deze week verkeerd hebben gedaan. Alles zat perfect, maar in de kop waren wij vandaag niet thuis", vertelt hij aan Voetbal International.

"Ik kan het allemaal wel weer verzachten, maar dat doe ik deze keer niet", concludeert Maes, die vindt dat er werk aan de winkel is in Tilburg. "We hebben vaker gehad dat we verloren, maar dan leverden we wel kwaliteit. Dan kan ik ermee leven. Vandaag pakken we een punt. Dat is de omgekeerde wereld, maar ik ben niet content met wat ik gezien heb. Daar kun je niet mee verder. Ik heb geen team gezien, geen collectief gezien."

Voor Willem ll treedt nu een papier zeer lastige periode aan. De huidige nummer acht van de Eredivisie speelt tegen Ajax, Genemuiden (KNVB Beker), FC Twente, AZ en aartsrivaal NAC Breda. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.