Bournemouth en doelpuntenmaker Kluivert doen tiental Arsenal pijn in titelstrijd

Trossard en Arsenal krijgen in titelstrijd klap te verwerken van Bournemouth

Vandaag om 20:33

Arsenal is op bezoek bij Bournemouth tegen lelijk puntenverlies aangelopen in de Engelse titelstrijd. In het Vitality Stadium gingen Leandro Trossard en The Gunners met tien man ten onder door goals van Ryan Christie en Justin Kluivert.

Na een half uur spelen kreeg Arsenal een doffe klap te verwerken: William Saliba werkte de doorgebroken Evanilson tegen de vlakte rond de middencrikel, waarna hij rood kreeg. Daardoor moest Arsenal een uur door zien te komen met tien man.

The Gunners hadden het dan ook lastig tegen Bournemouth, maar ze wisten wel lange tijd stand te houden. Daar kwam in de zeventigste minuut verandering in. Uit een ingestudeerde cornervariant wist Christie de bal hard achter David Raya te werken. De keeper van Arsenal stond aan de grond genageld: 1-0.

Nog geen tien minuten later was het weer raak voor Bournemouth. Raya beging een overtreding in de zestien van Arsenal, waardoor de bal op de stip ging. De ingevallen Kluivert eisde de bal op en bleef koel, waarmee hij de marge verdubbelde en de wedstrijd in het slot gooide. Bournemouth wist de 0-2 zege vervolgens over de streep te trekken.

Door de nederlaag doet Arsenal slechte zaken in de Engelse titelrace. De formatie van Mikel Arteta staat nu derde, met één punt minder dan het Liverpool van Arne Slot en evenveel punten als Manchester City. Allebei die teams komen later dit weekend echter nog in actie.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.