Bayern verslaat Stuttgart en mag zich weer koploper van de Bundesliga noemen

Kompany blijft aan de leiding met Bayern na zege dankzijk hattrick held Kane

19 oktober om 20:25

Bayern München mag zich weer koploper van de Bundesliga noemen. De club van trainer Vincent Kompany moest na een zege van RB Leipzig in de achtervolging, maar faalde zaterdagavond niet in eigen huis. VfB Stuttgart werd met 4-0 over de knie gelegd.

Ondanks het feit dat Bayern in de eigen Allianz Arena heer en meester was, had de thuisploeg even nodig om op gang te komen. Pas na rust kwam de ploeg van  Kompany los. Aan de hand van een ontketende Harry Kane won Bayern met 4-0 van nummer acht Stuttgart.

Kane had na rust twaalf minuten nodig om zijn zesde doelpunt van het seizoen tegen de touwen te werken. Nadien was de Engelsman los: zijn tweede van de avond volgde na wat gekluts enkele minuten later.

Om de avond van Kane compleet te maken, tekende de spits tien minuten voor tijd voor zijn hattrick. Vlak voor het laatste fluitsignaal deed Kingsley Coman nog een extra duit in het zakje voor de ploeg uit Beieren.

Dankzij de driepunter mag Bayern zich op basis van doelsaldo weer koploper van de Bundesliga noemen. RB Leipzig gaf eerder op de dag het goede voorbeeld, maar is nu weer ingehaald door Die Rekordmeister. De volgende horde voor Bayern is midweeks als het in de Champions League op bezoek mag bij FC Barcelona.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.