Kortsluiting Kudus krijgt mogelijk haakje: 'Dan wordt hij dubbel gestraft'

Kudus moet vrezen na kortsluiting tegen Tottenham: "Dan wordt hij dubbel gestraft"

Vandaag om 19:14

Mohammed Kudus moet vrezen voor een lange absentie bij West Ham United. Oud-scheidsrechter Mike Dean schetst dat de Ghanees wel eens dubbel geschorst kan worden, nadat hij flink uitdeelde aan Micky van de Ven en Pape Matar Sarr.

Kudus tekende zaterdag nog voor de openingstreffer in het duel tussen Tottenham Hotspur en West Ham United, maar in de slotfase nam de Ghanees een negatieve hoofdrol op zich. Micky van de Ven won een duel en de frustraties werden Kudus de baas. Het resulteerde in natrappen en tikken in het gezicht van enkele Spurs-spelers, waaronder Van de Ven.

Voormalig arbiter Dean stelt tegenover Soccer Special dat de Engelse voetbalbond zich nog kan gaan bemoeien met de straf van de Ghanees. 'De FA kan in retrospectief nog in actie komen voor de tweede overtreding. Dan wordt hij dubbel gestraft, want hij heeft twee spelers geraakt', aldus Dean, die tussen 2000 en 2022 wedstrijden floot in de Premier League.

Dit seizoen is de aanvallende middenvelder goed voor twee goals in zijn eerste acht wedstrijden. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.