Tottenham heeft acht minuten nodig tegen West Ham,

Tottenham Hotspur heeft acht minuten nodig tegen West Ham United

Vandaag om 15:46

Tottenham Hotspur heeft zaterdag een ruime zege weten te boeken op West Ham United. In een tijdsbestek van nog geen tien minuten wist Spurs afstand te nemen van The Hammers. Uiteindelijk eindigde West Ham de wedstrijd met tien man door een rode kaart van Mohammed Kudus.

Tottenham en West Ham begonnen aan de derby in het Tottenham Hotspur Stadium. Na een goede start kwam West Ham na achttien minuten spelen op voorsprong: op aangeven van Jarrod Bowen wist Kudus de bal met zijn rechter achter Spurs-doelman Guglielmo Vicario te werken.

Het antwoord van Tottenham liet ook achttien minuten op zich wachten: Dejan Kulusevski wist de stand nog voor de rust weer gelijk te trekken. Vlak de pauze nam de thuisploeg in korte tijd afstand van West Ham. Tussen de 52ste en 60ste minuut was Tottenham maar liefst drie keer trefzeker: eerst wist Yves Bissouma doelman Alphonse Aréola te verschalken met een knal in de zestien, niet veel later werkte diezelfde Aréola de bal in eigen doel en tot slot maakte Heung-Min Son de vierde Spurs-treffer van de middag na een flitsende actie.

In de slotfase van de wedstrijd sloegen de stoppen nog even door bij Kudus. De aanvaller sloeg Van de Ven in het gezicht, nadat de Nederlander zijn beklag deed over de harde manier waarop Kudus een duel in kwam vliegen. Na een VAR-ingreep moest Kudus voortijdig gaan douchen. De rode prent van de Ghanees had geen directe invloed op de einduitslag meer: het bleef 4-1 in Noord-Londen.

Daarmee boekt Spurs een belangrijke overwinning. De formatie van Ange Postecoglou klimt daardoor naar de zesde plek in de Premier League, al komen alle concurrenten later dit weekend nog in actie. West Ham staat nu veertiende.