De Jong zou starten tegen Sevilla, terugval kan roet in het eten gooien

De Jong ziet basisrentree plots in gevaar komen: 'Wil hem laten starten, maar...'

Vandaag om 15:15

Frenkie de Jong mocht zich zondag in eerste instantie op gaan maken voor zijn eerste basisplaats sinds 21 april. De controleur heeft op het trainingsveld van FC Barcelona echter wat averij opgelopen, wat mogelijk roet in het eten zou kunnen gooien.

De Jong liep tijdens El Clásico een blessure op wat hem maanden aan de kant hield. Na lange tijd van herstel maakte de Nederlander begin oktober zijn rentree in het Champions League-duel met BSC Young Boys. Ook afgelopen speelronde deed De Jong tien minuten mee. Zondag, als Barça de competitie gaat hervatten tegen Sevilla, was er voor De Jong sinds lange tijd weer een plaats aan de aftrap gereserveerd, verklapt trainer Hansi Flick.

"We moeten het nog even aankijken", houdt de oefenmeester op de persconferentie echter een slag om de arm. "Gisteren heeft hij wat last gehad, vandaag is hij weer bij de groep aangesloten, maar daarna is hij eerder naar de kant gegaan. Ik wilde hem laten starten tegen Sevilla, maar we zullen zien..."

Naast De Jong zag de Duitser ook Gavi, Dani Olmo en Fermín Lopez weer langzaamaan wedstrijdfit worden. Een aantal van hen zal zich hoogstwaarschijnlijk op mogen gaan maken voor speelminuten tegen Sevilla, zo vertelt Flick. "Gavi zal zeker op de bank zitten. Ik vind het geweldig om hem weer te zien trainen, hij heeft een zeer goede aanleg. Voor Fermín geldt hetzelfde, hij zal zeker kunnen spelen. Dani zal ook op de bank zitten, maar met hem richten we ons meer op woensdag."

Barcelona neemt het zondag om 21.00 uur in eigen huis op tegen Sevilla. Woensdagavond is Bayern München de tegenstander in de Champions League.