Abidal vertelt over Frenkie de Jong, Barcelona en PSG

De Jong wees PSG op laatste moment de deur: 'Ik zei: Barça koopt je als club'

Vandaag om 14:02

Het scheelde weinig, of Frenkie de Jong had in 2019 een stap naar Paris Saint-Germain boven FC Barcelona verkozen. Éric Abidal, voormalig sportief directeur in Catalonië, vertelt hoe hij de Nederlander heeft overtuigd voor Barça te kiezen.

De Jong had een ijzersterk seizoen bij Ajax achter de rug, waarna de Europese elite achter hem aanzat. De middenvelder had al een akkoord met PSG bereikt, toen Barcelona de deal wist te kapen. "Hij zei tegen me: ik heb niet met de trainer van Barça gesproken, daarom heb ik ervoor gekozen om naar Parijs te gaan. Ik heb met Thomas Tuchel een gesprek gehad", zegt Abidal, opgetekend door SPORT.

Tuchel stond op dat moment aan het roer bij PSG en de Duitser zag De Jong graag komen. "Ik heb hem gewoon gezegd: Barça koopt je als club, niet als trainer", legt Abidal vijf jaar later uit. De Fransman, die zijn functie in 2020 opgaf, vertelde De Jong dat die een vaste waarde zou worden. "Ik heb hem dat ook gezegd. Met de transfersom in het achterhoofd was hij een onbetwiste basiskracht."

Voor ruim tachtig miljoen euro maakte de inmiddels 27-jarige De Jong de overstap naar Barcelona. In Spaanse dienst speelde hij al ruim tweehonderd officiële wedstrijden.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.