'Real Madrid heeft spijt van Mbappé'

'Real Madrid heeft om twee redenen spijt van Mbappé, alleen Pérez wilde hem'

Vandaag om 10:41

Real Madrid heeft nu al spijt van het aantrekken van Kylian Mbappé, beweert de toonaangevende Franse sportverslaggever Romain Molina. De 25-jarige Franse ster haalt nog niet het gehoopte niveau en zou ook zijn plekje in de Madrileense kleedkamer nog niet hebben gevonden.

Mbappé maakte afgelopen zomer de langverwachte overstap naar de Spaanse grootmacht, die hem transfervrij overnam van Paris Saint-Germain. Hij scoorde inmiddels zeven keer en gaf één assist in elf duels, maar toch is niet iedereen bij Real Madrid enthousiast, weet Molina, verslaggever van onder meer The Guardian.

Niet alleen haalt de aanvaller momenteel vooral vanwege randzaken het nieuws, zoals de mogelijke verkrachtingszaak in Stockholm, maar er is ook ontevredenheid over zijn sportieve niveau. "Real Madrid heeft spijt dat ze hem hebben gehaald. Dat kan ik je verzekeren. Ik heb er off-the-record over gesproken. Het is helemaal niet wat ze verwachtten. Het was een opwelling van voorzitter Florentino Pérez. Alleen Pérez wilde hem", zegt Molina bij Colinterview.

"Pérez heeft altijd een voorkeur gehad voor de grote sterren. Hij heeft haast een vader-zoon-relatie met hem", vervolgt Molina. "Maar de club baalt. Ten eerste van zijn sportieve niveau, dat is niet wat ze ervan verwacht hadden, en ten tweede loopt het ook in de kleedkamer niet geweldig, al is dat niet geheel de fout van Mbappé."

Molina ziet ook dat Mbappé nog niet in topvorm verkeert. "Ik denk dat Real Madrid een grote fout heeft gemaakt. Hij had geen voorseizoen en moest meteen spelen, in tegenstelling tot Jude Bellingham. Als je ziet hoe Mbappé er fysiek voorstaat op zijn 25e, kun je dat niet uitleggen. De fysieke terugval die hij heeft gehad op 25-jarige leeftijd, heb ik nog nooit gezien."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.