Hubert wijst zijn spelers bij Anderlecht terecht

Anderlecht schiet zich in de voet op het Kiel: "De geschiedenis herhaalde zich"

Vandaag om 10:00
Laatste update: om 10:15

De eerste wedstrijd van David Hubert als officiële hoofdcoach van RSC Anderlecht is uitgedraaid op een sisser. Op K. Beerschot V.A., nota bene de rode lantaarn, ging de recordkampioen onderuit (2-1). Het betekende uitgerekend de allereerste overwinning voor de thuisploeg ... Hubert kon dan ook niet tevreden zijn.

Het was toch even slikken voor de jonge trainer, want in principe kon Anderlecht zich geen puntenverlies veroorloven op het Kiel. Zijn ploeg had daar zeker ook de kansen toe. Voorin rammelde de efficiëntie echter en achteraan kreeg paars-wit dan het deksel op de neus. "In de omschakeling kwamen we dan agressiviteit en die zin om écht te verdedigen te kort", aldus Hubert volgens Sporza.

Anderlecht nam vanaf minuut één nochtans het heft in handen. Dat "momentum" had het beter moeten benutten, vindt Hubert. Ook na de koffie openden zijn spelers dominant. "We wilden dat goede baltempo en die balcirculatie van het wedstrijdbegin weer terugvinden in de tweede helft", legt de trainer uit. Dankzij een vroege strafschop volgde ook al vlug de gelijkmaker. Nadien joeg Anderlecht tevergeefs op de winnende treffer.

De wetten van het voetbal zeggen nu eenmaal dat het dan dan wel eens kassa kan zijn aan de overzijde, zelfs tegen hekkensluiter Beerschot. Hubert beleefde een déjà-vu ten opzichte van de eerste helft. "De geschiedenis herhaalde zich toen we opnieuw niet agressief genoeg verdedigden op een omschakeling", wijst hij naar de fatale 2-1 van Marwan Al-Sahafi.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.