Ondanks jonge leeftijd profileert Stroeykens zich als leider

Ondanks jonge leeftijd profileert Stroeykens zich als leider: "Of je nu 19 of 35 bent"

Vandaag om 16:02

Steeds meer is Mario Stroeykens één van de steunpilaren bij RSC Anderlecht. Niet alleen zijn sportieve prestaties dragen daartoe bij, maar ook met zijn persoonlijkheid probeert het jeugdproduct een voortrekkersrol te vervullen. Dat zit van nature in zijn karakter.

Stroeykens deinst er niet voor terug om zijn mening te geven, ook niet tussen de krijtlijnen. Dat is niet zo alledaags voor een jongen van zijn leeftijd. Zelf ziet de aanvaller het als volgt: "Op het veld heb je spelers nodig die zeggen wat ze denken. Of je nu 19 of 35 bent, op het veld moet je zeggen waar het op staat, ook al is dat soms niet fijn om te horen", staat te lezen in Het Laatste Nieuws. 

Onlangs trok Stroeykens nog zijn stoute schoenen aan om de supportersgroep Mauves Army op haar plaats te zetten na de opmerkelijke protestactie tegen Standard Luik. Dat deed hij met het grootste respect, verduidelijkt hij zelf. "Zoals ik zei, begreep ik dat zij een signaal wilden geven, maar de manier waarop was totaal verkeerd. De reactie van de andere fans sprak boekdelen", staat Stroeykens nog steeds achter zijn keuze.

De belofte-international beseft maar al te goed dat niet iedereen dezelfde ingesteldheid heeft. Neem nu Kasper Dolberg. Van de gezichtsuitdrukking van de Deen valt weinig tot niets af te leiden. Ook niet voor zijn ploeggenoten ... "Soms proberen we hem eens uit z’n tent te lokken, in de hoop dat hij toch eens wat feller zou reageren. Maar hij is gewoon de rust zelve. Zo’n mannen heb je ook nodig", besluit Stroeykens.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.