Strootman (34) heeft nieuws en neemt afscheid van voetbal na bewogen carrière

OFFICIEEL: Strootman neemt ingrijpende beslissing en stopt met voetballen

Vandaag om 15:45

Kevin Strootman heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter zijn voetballoopbaan gezet. Na zijn vertrek bij Genoa van afgelopen zomer was de middenvelder al enige tijd clubloos.

Via social media maakt Strootman bekend dat zijn tijd als profvoetballer erop zit. 'Carrières komen ten einde, bedankt voetbal!', luidt het korte bijschrift van de Nederlander. In zijn loopbaan kwam Strootman uit voor Sparta, FC Utrecht, PSV, AS Roma, Olympique Marseille, Genoa en Cagliari. In totaal speelde hij 487 wedstrijden in clubverband in het betaald voetbal.

Zijn beste periode beleefde Strootman aan het einde van zijn tijd bij PSV en aan het begin van zijn periode bij Roma. In aanloop naar het WK 2014 was hij zelfs, samen met Arjen Robben en Robin van Persie, als een van de weinige spelers al verzekerd van een plekje in de selectie van Louis van Gaal voor het eindtoernooi. In maart van dat jaar scheurde Strootman echter zijn kruisband af, waardoor hij het WK moest missen. Sindsdien bleef hij regelmatig last houden van blessures aan zijn knie.

In het Nederlands elftal kwam de middenvelder uiteindelijk tot 46 interlands. Strootman kwam echter nooit op een eindtoernooi in actie namens Oranje, mede doordat hij op het EK in 2012 in de drie groepsduels op de bank bleef zitten.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.