Swart en Witschge over Mika Godts en Ajax

Opnieuw lof voor Godts: 'Qua uitstraling is hij echt een Ajax-speler'

Vandaag om 14:15

Voormalig Ajax-spelers Richard Witschge en Sjaak Swart zijn lyrisch over onze landgenoot Mika Godts. De Belgische jeugdinternational ontwikkelt zich stormachtig bij Ajax. De twee oud-Ajacieden gaan in gesprek met Ajax Life in op de instelling en speelstijl van de dribbelaar.

Godts kent dit seizoen zijn doorbraak bij Ajax. Dat heeft ook te maken met dat hij na het vertrek van Carlos Forbs en Steven Bergwijn de enige linksbuiten is bij Ajax. Die kans grijpt onze landegnoot met beide handen aan, ziet ook Witschge. "Als voetballer moet je het shirt aantrekken en denken: kom maar op, wij zijn nergens bang voor", aldus de oud-voetballer tegenover Ajax Life. "Godts glipt er niet altijd langs, maar qua uitstraling is hij wel een Ajax-speler. Hij speelt met flair, maakt acties. Mislukt het? Rot op, de volgende keer zoek je hem wéér op. En dat vind ik mooi."

Ook Swart geniet van de ex-KRC Genk-speler. "Ik praat af en toe met hem", aldus Mister Ajax. "Goed joch. Ik zeg: Je hebt de beweging en de snelheid op de eerste meters, maar je moet het overzicht houden. Nu gaat er nog iets te veel verkeerd."

"Dat komt wel", reageert Witschge op Swart. "Maar met dat superioriteitsgevoel werd je grootgebracht in de jeugd. Brobbey en Taylortje hebben even geworsteld met hun vorm en de reacties; want in deze tijd van sociale media word je meteen afgemaakt. Daar moet je even doorheen. In mijn rol benadrukte ik dat ook. Stoïcijns je dingen doen. En blijven doen. Schijt hebben aan je tegenstander, aan kritiek. Aan alles."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.