Memphis bewierookt na 'galashow' en 'schilderij'

Memphis wordt bewierookt na zijn galashow: 'De redder van Corinthians'

Vandaag om 13:25
Laatste update: om 14:05

Memphis Depay wordt bewierookt in Brazilië na zijn hoofdrol bij Corinthians in de degradatiekraker tegen Club Athletico Paranaense. De Nederlandse aanvaller scoorde in de nacht van donderdag op vrijdag met een prachtige vrije trap en zag zijn team uiteindelijk met 5-2 winnen.

Volgens Globo is het doelpunt van Memphis 'een schilderij'. De 98-voudig international wordt beloond met een 9 als rapportcijfer. 'Weer een belangrijk optreden en opnieuw als basisspeler', luidt het bijschrift. 'Hij brak de ban met een schitterend doelpunt uit een vrije trap, waarmee hij Timão op voorsprong zette en de sfeer in Itaquera veranderde. Met dit hoge niveau zal de Nederlander de weg van Corinthians naar handhaving vergemakkelijken.'

Ook trainer Ramón Díaz is vol lof. "Hij is een belangrijke speler. Hij zorgt voor hiërarchie en kwaliteit. Ik denk dat dit doelpunt de hele wereld over gaat vanwege zijn kwaliteit en karakter. Ik wil hem en de andere spelers bedanken, want ze hebben in moeilijke tijden karakter getoond. Elke dag worden ze beter." Ondanks de zege op de concurrent is Corinthians voorlopig niet uit de degradatiezorgen.