Jongste Antwerp-debutant ooit kon voor andere club kiezen: 'JPL-topclub dacht aan Renders'

Vandaag om 11:16

Royal Antwerp FC probeert steeds vaker in te zetten op eigen jeugd en gaf al meerdere jonkies speelminuten. De volgende is Sem Renders, die ook voor Club Brugge had kunnen uitkomen.

Naast onder meer Zeno Van Den Bosch, Kobe Corbanie en Milan Smits was Renders de volgende jonge pion uit de eigen opleiding die zijn debuut mocht vieren bij Antwerp. De amper zestienjarige verdediger werd daardoor de jongste debutant ooit bij Antwerp op het hoogste niveau.

Het had echter ook anders kunnen aflopen voor Renders in zijn carrière. Bij Het Nieuwsblad weet men namelijk dat Club Brugge lang dacht aan de komst van Antwerp. Die besloot echter om Antwerp trouw te blijven en zijn handtekening te zetten onder een profcontract bij de club.

Een keuze die hem al meerdere plekjes in de selectie van Antwerp heeft opgeleverd en uiteindelijk ook zijn debuut in het eerste elftal. Dit seizoen speelde hij ook al vijf partijen voor de Young Reds in Eerste Nationale.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.