Van Crombrugge spaart lof niet voor Fink: "Eén van de betere trainers uit mijn carrière"

Vandaag om 19:16

Hendrik Van Crombrugge is dit seizoen de nieuwe nummer één onder de lat bij KRC Genk. Onder Thorsten Fink krijgt hij de voorkeur op de jonge Mike Penders en staat hij met Genk voorlopig aan de leiding. De Duitser heeft ook heel wat indruk gemaakt op Van Crombrugge.

In zijn carrière heeft Van Crombrugge al met heel wat trainers samengewerkt. Fink is één van de trainers die ook een grote indruk op hem maakte. "Ik plaats hem sowieso bij de betere trainers uit mijn carrière", klinkt het bij TVL Sportcafé.

Er is ook een reden waarom Fink zo'n grote indruk heeft gemaakt op Van Crombrugge. "Ik vind het altijd een teken van grote kwaliteit als je als trainer op korte tijd je ploeg op jouw manier laat spelen", klinkt het. "Ik denk dat iedereen de hand van Fink ziet als ze Genk zien spelen. Dat is zeker een pluim voor hem", aldus Van Crombrugge.

De doelman, die in het verleden ook lof had voor onder meer Vincent Kompany, ziet nog een ander groot pluspunt bij Fink. "Daarnaast is het ook een zeer goede peoplemanager. Het is iemand die veel praat met de spelers en steekt daar ook heel veel tijd in. Ik denk dat dit in het moderne voetbal wel belangrijk is", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.