Derrick Tshimanga over RSC Anderlecht-coach David Hubert

Hubert treft bij Beerschot oude bekende: "Hij kon nooit zijn mond houden"

Vandaag om 08:29

David Hubert staat vrijdagavond voor zijn eerste wedstrijd als de vaste hoofdtrainer van RSC Anderlecht. Bij tegenstander Beerschot treft de coach een oude bekende: verdediger Derrick Tshimanga en Hubert speelden lang samen.

Tshimanga speelde zowel bij KRC Genk en bij OH Leuven in totaal bijna zes samen met Hubert, de twee zijn nog altijd zeer vriendschappelijk met elkaar. Ook speelden ze ooit samen voor de Rode Duivels: in augustus 2011 liet Georges Leekens beide jonge spelers debuteren bij de nationale ploeg in een match tegen Slovenië. 

De Beerschot-verdediger staat er niet van te kijken dat zijn oude ploegmaat nu zo snel carrière maakt als coach. “Ik schrok er niet van toen Anderlecht besliste om met hem verder te gaan als T1. Het gaat nu misschien wat hard voor hem, maar hij heeft echt alle kwaliteiten om het ver te schoppen als trainer”, vertelt hij tegen Het Belang van Limburg.

Al als speler zat er een coach in Hubert, iemand die zijn medespelers coachte en daarin ook veeleisend was. “Hij kon heel vervelend zijn. Hij kon nooit zijn mond houden en stond als verdedigende middenvelder continu te coachen. Soms riep ik weleens dat hij wat meer chill mocht doen.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.