'Barça richt zich op Tah en Davies'

'Barça richt zich op transfervrije markt: Davies en Tah nadrukkelijk in beeld'

Vandaag om 14:29

FC Barcelona lijkt zich in de strijd te willen mengen om spelers als Jonathan Tah en Alphonso Davies. De Catalanen richten zich op de transfervrije markt, weet Mundo Deportivo donderdag te melden.

Barça gaat momenteel aan kop in La Liga en volgens Mundo Deportivo heeft Hansi Flick het vertrouwen en het enthousiasme helemaal teruggebracht. De club zit echter niet stil en is nu al bezig met volgend seizoen. De contracten van Frenkie de Jong, Pedri, Gavi, Ronald Araujo, Andreas Christensen, Eric García en Pablo Torre lopen in 2026 af en de Catalanen willen voorbereid zijn voor het geval niet met iedereen een akkoord wordt bereikt.

Daarbij kijkt Barça zelf ook naar transfervrije buitenkansjes. Met Araujo, Christensen, Eric Garcia en Iñigo Martínez liggen vier verdedigers nog maar kortstondig vast, waardoor het oog is gevallen op Jonathan Tah. De 28-jarige Duitse international lijkt niet te willen verlengen bij Bayer Leverkusen. Hij werd afgelopen zomer nadrukkelijk gelinkt aan Bayern München, maar ook de La Liga-koploper bracht in de laatste dagen van de transfermarkt een bod uit en is hem niet vergeten. Flick kent Tah bovendien nog van Die Mannschaft.

Barça wil zich ook graag versterken met een linksback, aangezien Alejandro Balde nu nauwelijks concurrentie heeft. Davies lijkt de gedroomde kandidaat, maar de Canadees van Bayern wordt ook begeerd door Real Madrid en Manchester United. Reinildo Mandava (Atlético Madrid) is een andere optie. 

Tot slot speurt Barcelona de markt af voor een toekomstige vervanger van Robert Lewandowski. De naam van ex-KAA Gent-aanvaller Jonathan David staat op de Catelaanse agenda. De landgenoot van Davies zou ook interesse genieten van Paris Saint-Germain, maar zelf al dromen van Barça.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.