'Real Madrid ziet Trent Alexaner-Arnold als prioriteit'

Nog een Engelse ploegmaat voor Courtois? 'Verdediger topprioriteit voor 2025'

Vandaag om 08:16

Trent Alexander-Arnold geldt als topprioriteit voor Real Madrid in 2025. De 26-jarige vleugelverdediger van Liverpool moet transfervrij de overstap maken naar de regerend Spaans kampioen en Champions League-winnaar, meldt The Athletic.

Alexander-Arnold wordt al langer in verband gebracht met de Koninklijke, maar nu meldt ook het gezaghebbende The Athletic dat zijn komst bovenaan de Madrileense agenda staat. Daarmee dreigt Liverpool een zeer belangrijke pion kwijt te raken. De Engelse international loopt uit zijn contract en mag vanaf januari met andere clubs om tafel. 

De gesprekken tussen The Reds en Alexander-Arnold lopen wel, maar de rechtsback sprak afgelopen week weinig hoopvolle woorden. "Ik ben nu in de bloei van mijn carrière en ik wil niet de speler zijn die alleen maar trofeeën won toen hij jong was", zei hij bij ITV. Eerder werd zijn vriendschap met Jude Bellingham al als Spaanse troef aangehaald door sportwebsite Relevo.

Jeremie Frimpong werd onlangs ook in verband gebracht met Real Madrid, maar volgens The Athletic is de Nederlander in dienst van Bayer Leverkusen enkel in beeld als alternatief voor Alexander-Arnold. Dat geldt overigens ook voor Pedro Porro (Tottenham Hotspur) en Juanlu (Sevilla). 

In januari al centrale verdediger
Verder wil Real Madrid zich in januari al versterken met een centrale verdediger. Aymeric Laporte is een belangrijke optie. De dertigjarige Spaanse international speelt momenteel in Saudi-Arabië voor Al Nassr. Ook de achttienjarige Braziliaan Vitor Reis van Palmeiras en RB Leipzig-stopper Castello Lukeba (21) zijn in beeld. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.