Real en Adidas schrappen Mbappé uit reclame

Real Madrid en Adidas schrappen Mbappé uit reclamecampagne

Vandaag om 07:29

Kylian Mbappé haalt deze dagen vooral vanwege randzaken het nieuws. Dat de 25-jarige superster nu ook verwijderd is uit een reclamecampagne van Real Madrid en Adidas zorgde voor extra olie op het vuur, maar naar verluidt heeft het niets te maken met de mogelijke verkrachtingszaak in Stockholm.

Mbappé is het nieuwe uithangbord van Real Madrid, nadat hij afgelopen zomer transfervrij overkwam van Paris Saint-Germain. De Franse aanvaller werd dan ook ingezet om een nieuwe kledinglijn van hoofdsponsor Adidas te promoten. Net als onder meer Jude Bellingham, Antonio Rüdiger, Rodrygo, Dani Carvajal, Eduardo Camavinga én clubicoon Roberto Carlos poseerde hij voor de camera. Uiteindelijk haalde Mbappé echter niet de definitieve versie.

Dat kwam aan het licht doordat Bellingham de versie mét Mbappé deelde op social media, voordat Real Madrid en Adidas hem sommeerden om die post te verwijderen. Het kwaad was echter al geschied en zorgde voor flink wat speculatie. Het was echter Nike dat een stokje stak voor de Adidas-reclame met Mbappé. Die laatste heeft sinds 2019 namelijk een lucratieve overeenkomst met het Amerikaanse sportmerk.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.