Pepijn Lijnders moedigt bijzondere move Klopp aan

Bijzondere move van Klopp aangemoedigd: 'Hij is een icoon als manager'

16 oktober om 22:18

Pepijn Lijnders is blij met de overstap van Jürgen Klopp naar het Red Bull-imperium. De coach van Red Bull Salzburg kende bij Liverpool vele succesvolle jaren met de Duitser en voelt dat hij altijd contact kan zoeken wanneer dat nodig is.

Recent werd bekend dat Klopp vanaf het volgende kalenderjaar aan de slag gaat als head of global soccer bij Red Bull. In gesprek met The Guardian reageert Lijnders verheugd op dat nieuws. "Ik ben erg blij voor Red Bull dat ze Jürgen hebben kunnen halen, hij is een icoon als manager. Hij zal de clubs een heel sterke identiteit meegeven op het gebied van speelstijl, leiderschap en menselijkheid."

Lijnders benadrukt dat men in Salzburg op eigen benen staat en dat hij niet verwacht dat zijn relatie met Klopp nu drastisch zal veranderen. "We zullen altijd dicht bij elkaar blijven staan: hij zal er altijd zijn om mij de ​​helpende hand te bieden en advies te geven. Hij is iemand die mij door en door kent: hij weet precies wat er aan de hand is en hoe ik me voel. Hij is iemand met zoveel ervaring en kennis. Als ik hem nodig heb, kan ik hem altijd bellen."