'Manchester United wil Antony verhuren en bepaalt vraagprijs'

'Manchester United heeft duidelijk doel met beoogde verhuur van Antony'

Vandaag om 15:46
Laatste update: om 16:22

Manchester United wil Antony in januari inderdaad verhuren, meldt The Daily Mail-verslaggever Chris Wheeler. The Mancunians hopen dat de 24-jarige Braziliaan zijn marktwaarde weet op te vijzelen, zodat hij in de zomer verkocht kan worden.

CaughtOffside kwam maandag met het nieuws dat Antony in beeld is bij Ajax. De Amsterdammers hopen de rechtsbuiten tijdelijk te verlossen van zijn uitzichtloze situatie op Old Trafford. The Daily Mail bezorgt Ajax woensdag een flinke boost: Manchester United wil daadwerkelijk werk maken van een verhuur van Antony in januari.

De Premier League-grootmacht hoopt dat Antony op die manier zijn blazoen wat weet op te poetsen, zodat hij daarna verkocht kan worden. United legt zich er evenwel bij neer dat het een fors verlies zal lijden op de dribbelaar, die in 2022 voor een kleine honderd miljoen euro overkwam van Ajax. In de zomer hoopt de club ongeveer de helft terug te verdienen, zo'n 47 miljoen.

Volgens The Daily Mail heeft United in ieder geval de conclusie getrokken dat Antony niet meer gaat slagen, nadat hij in het kielzog van Erik ten Hag naar Old Trafford kwam. De Braziliaan kon de hoge verwachtingen geen moment inlossen. Momenteel is hij de vierde keus op de vleugels, achter Marcus Rashford, Alejandro Garnacho en Amad Diallo.

Antony kwam dit seizoen pas vier keer in actie voor United en stond slechts één keer in de basis. In de Premier League deed hij pas 27 minuten mee. Alleen in een League Cup-duel met Barnsley wist hij te scoren. Door hem te verhuren hoopt United nu dat Antony de interesse weet aan te wakkeren. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.