Peter Vandenbempt over Nations League Rode Duivels: “Verder experimenteren”

Vandenbempt over Nations League Rode Duivels: “Experimenteren, groep smeden”

Vandaag om 14:32
Laatste update: om 16:20

Peter Vandenbempt zag de Rode Duivels met 1-2 verliezen van Frankrijk in de Nations League. Volgens de analist kunnen de Rode Duivels de kwartfinale van de Nations League vergeten en kan bondscoach Domenico Tedesco tegen Israël en Italië verder gaan experimenteren.

“De twee wedstrijden die er nog aankomen tegen Israël en Italië zijn wedstrijden om verder te experimenteren, een groep te smeden en vertrouwen op te doen – zeker in een opnieuw uitverkocht Koning Boudewijnstadion tegen Italië. Al is de hoop op een kwartfinale toch vervlogen”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt geeft aan dat de Rode Duivels zich wel schrap moeten zetten voor vervelende en belangrijke barragewedstrijden tegen de nummer 2 uit de B-Divisie. “Die moet je toch proberen te overleven zodat je volgende editie opnieuw kan spelen op het hoogste niveau tegen sterke ploegen in plaats van te moeten prutsen tegen landen van een kleiner kaliber”, aldus Vandenbempt.

De analist sluit af door te benadrukken dat het van belang is dat de Rode Duivels klaar moeten zijn voor de WK-kwalificatie in maart. “Dat zal dus toch belangrijk worden, ook met het oog op de opbouw naar de voorrondes van het WK. Dan zullen de Belgen helemaal op kruissnelheid moeten komen”, besluit Vandenbempt.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.