Roep om ontslag Tedesco door supporters ging niet over Frankrijk

Roep om ontslag ging niet over Frankrijk: "Tedesco liet slechts één keer fans toe"

Vandaag om 12:02

Terwijl de Rode Duivels een sterke match op de mat legden tegen Frankrijk klonk er vanop de tribunes in het frans “Tedesco buiten”. De supporter die alles initieerde verklaarde de actie een dag later.

Een groep Franstalige supporters begon aan het einde van de wedstrijd "Tedesco démission" te zingen. John Gislain, een van de vooraanstaande figuren binnen het sfeerblok in het Koning Boudewijnstadion, licht toe waarom het juist plaatsvond terwijl de Rode Duivels de beste prestatie in lang tijd leverden.

“Het ging niet om die nederlaag tegen Frankrijk”, zegt de fan tegen Het Nieuwsblad. “Ik begrijp dat dit moment je misschien heeft verrast, maar het waren geen loze woorden. In de 85ste minuut stonden we op achterstand en ik dacht dat dit het moment was. Ik ging de man met de megafoon opzoeken en vroeg hem 'Tedesco démission' te roepen.”

Welke redenen waren er dan wel voor de spreekkoren? Een van de redenen is het teleurstellende EK in Duitsland, vertelt Gislain. “Het is vooral het EK dat nog op onze maag ligt. Dit was de eerste keer dat de Rode Duivels na die mislukking in de zomer in België speelden.”

Ook Tedesco’s omgang met de topspelers kan Gislain en zijn kompanen niet bekoren. “Er is het geval-Courtois en ook De Bruyne is er nu even niet bij”, somt hij op. En dan is er ook nog de kwestie rondom de trainingen: “Tedesco liet sinds zijn aanstelling vorig jaar nog maar één keer supporters toe bij de trainingen”, besluit de supporter.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.