OFFICIEEL: Tuchel officieel nieuwe Engelse bondscoach

OFFICIEEL: Tuchel vindt nieuwe job en gaat aan de slag als bondscoach van Engeland

Vandaag om 10:49

De Engelse voetbalbond FA heeft Thomas Tuchel officieel gepresenteerd als nieuwe bondscoach. De Duitse trainer neemt vanaf 2025 de Engelse ploeg onder zijn hoede.

Engelse media kwamen dinsdag al met het nieuws dat de FA en Tuchel tot een akkoord waren gekomen en dat niets zijn komst nog in de weg stond. In een eerder stadium werd Pep Guardiola nog genoemd als droomkandidaat, maar die bleek uiteindelijk niet haalbaar. Tuchel stond meermaals op het lijstje bij Manchester United om Erik ten Hag te vervangen, maar de Duitser kiest nu voor het bondscoachschap bij Engeland.

In zijn loopbaan had Tuchel al een groot aantal topclubs onder zijn hoede. Zo waren zijn laatste vier clubs Bayern München, Chelsea, Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund. Daarvoor was Tuchel actief in de jeugd van FSV Mainz, FC Augsburg en VfB Stuttgart. De Duitse trainer was nog nooit eerder bondscoach van een landenteam. Gareth Southgate was voor Tuchel acht jaar lang coach van Engeland.

Mark Bullingham, CEO van de FA, is dolgelukkig dat Tuchel het Engelse elftal onder zijn hoede neemt. "Hij is één van de beste coaches ter wereld en we hebben Anthony Barry, één van de beste Engelse trainers, om hem te assisteren. Voor het EK hebben we een plan gemaakt met de exacte kwaliteiten die wij zochten in een coach. Na het stoppen van Southgate hebben we veel kandidaten gesproken, maar Tuchel was met afstand de meest indrukwekkende."