Belgische bondscoaches op koers voor Afrika Cup

Belgische bondscoaches op koers voor Afrika Cup, Brys zelfs al geplaatst

Vandaag om 09:17

Paul Put en Hugo Broos en lijken met Oeganda en Zuid-Afrika op weg naar plaatsing voor de Afrika Cup of Nations 2025. Marc Brys heeft, ondanks de bestuurlijke malaise, kwalificatie met de ploeg van Kameroen al binnen.

Het Oeganda van Put won dinsdag in de vierde speelronde van de kwalificatierondes met 1-2 van Zuid-Soedan. De Oegandezen staan met 10 op 12 bovenaan groep K en zijn dus hard op weg naar hun eerste deelname aan de eindronde van de Afrika Cup sinds 2019.

In dezelfde groep speelde Hugo Broos met zijn Zuid-Afrika met 1-1 gelijk bij Congo-Brazzaville. De Zuid-Afrikanen bezetten met 8 op 12 de tweede plaats achter Oeganda en staan er met nog twee duels te gaan ook prima voor.

Marc Brys, die zich ondanks de perikelen met de bond blijft focussen op de prestaties op het veld, won met Kameroen maandag al met 1-0 van Kenia en plaatste zich daarmee al na vier matchen voor de eindronde, dat in 2025 vanaf midden december in Marokko gaat worden gespeeld.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.