Gill Swerts over jonge Rode Duivels tegen Hongarije

Beloften dachten te zijn uitgeschakeld: "Niet naar andere tussenstanden gekeken"

Vandaag om 07:46

De jonge Rode Duivels verloren dinsdagavond op Den Dreef met 0-1 van Hongarije. Na afloop dachten de spelers dat ze plaatsing voor het EK konden vergeten, maar dankzij Kazachstan mag België toch naar de barrages.

Na het laatste fluitsignaal gingen een aantal spelers van teleurstelling op het gras liggen: ze waren duidelijk nog niet op de hoogte dat de Play-Offs, die gespeeld worden in november, alsnog waren bereikt. Dankzij Kazachstan, want dankzij hun 3-2 overwinning tegen Schotland plaatsen de Belgen zich alsnog.

 “We hebben bewust niet naar de andere tussenstanden gekeken”, zei bondscoach Gill Swerts na afloop tegen HLN. “Tot de videoanalist me vijf minuten voor het einde riep en zei: ‘Coach, het komt goed. Schotland verliest.’ Dat gaf een bepaalde rust voor ons aan de zijlijn, maar de spelers op het veld wisten van niets. Bij het laatste fluitsignaal dachten ze dat het voorbij was.”

Nadat de Swerts en zijn staff de spelers het goede nieuws brachten waren velen nog steeds teleurgesteld over de prestatie van die avond. “Omdat ze absoluut wilden winnen. Dat toont hoe deze groep in elkaar zit. Ik moest de spelers oppeppen en heb benadrukt dat we het nu nog altijd in eigen handen hebben. We willen naar dat EK”, besluit Swerts.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.