Ferdinand en Cantona steunen Ferguson na ontslag-nieuws

Man United-iconen luiden noodklok na Ferguson-nieuws: 'Niemand is veilig'

15 oktober om 23:34

Dat Manchester United voornemens is om het contract van oud-coach Sir Alex Ferguson op te zeggen, is bij Rio Ferdinand en Eric Cantona totaal verkeerd gevallen. De twee clubiconen steken hun mening dan ook niet onder stoelen of banken. 

Eerder deze week werd bekend dat INEOS, het bedrijf van United-eigenaar Jim Ratcliffe, zich genoodzaakt voelt te bezuinigen. Het opzeggen van het ambassadeurscontract van de 82-jarige Ferguson, die naar verluidt 2,5 miljoen op jaarbasis opstrijkt, zou daar aan bij moeten bijdragen. 

Ferguson geniet op Old Trafford een iconische status, en was lang manager van Ferdinand en Cantona. 'Als Sir Alex de deur uitgestuurd kan worden, dan is niemand veilig bij Man United', schrijft de voormalig topverdediger op X. 'Geeft INEOS hiermee een signaal af aan iedereen binnen de club?'

De reactie van Cantona, tussen 1992 en 1997 aanvaller op Old Trafford, spreekt eveneens boekdelen. 'Tot de dag dat hij overlijdt zou Sir Alex Ferguson alles bij de club mogen doen wat hij wil. Dit besluit is een compleet gebrek aan respect, een schande. Sir Alex Ferguson zal voor altijd mijn trainer zijn, mijn baas. En wie hier verantwoordelijk voor zijn, gooi ik allemaal in een grote zak met stront', is te lezen op zijn Instagram-pagina. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.