United zet contract van Ferguson stop

'Man United zet contract van Ferguson stop om kosten te besparen'

Vandaag om 13:44

Manchester United gaat om de kosten te verminderen, stoppen met het contract met oud-coach Sir Alex Ferguson. De Schot kreeg nog een salaris als dank voor wat hij heeft gedaan voor de club, maar de nieuwe eigenaren gaan daar volgens The Athletic mee stoppen.

Officieel was de 82-jarige legende van de club nog altijd actief als ambassadeur van United. Daarvoor had hij een miljoenencontract, maar de nieuwe eigenaar INEOS gaat dit contract beëindigen. Daarmee bespaart United 2,5 miljoen euro. Ferguson blijft wel actief als non-executive directeur en hij mag gewoon nog bij de wedstrijden zijn. De succesvolle oud-coach kreeg dit te horen in een gesprek.

Ferguson stopte in 2013 na 27 jaar trouwe dienst als coach van United. In die tijd pakte hij maar liefst 38 prijzen, waardoor hij één van de meest succesvolle managers uit de geschiedenis van het Engelse voetbal is. Na zijn loopbaan als coach werd hij ambassadeur, maar aan die taak komt nu dus ook een eind na elf jaar. Ook het kerstfeest van United is opgeschort om kosten te besparen, maar dat terwijl de club afgelopen zomer wel 240 miljoen euro aan nieuwe spelers uitgaf.