Hoofdtrainer David Hubert over zijn eerste periode bij RSC Anderlecht

T1 Hubert bij Anderlecht: “Was een vraagteken hoe ik dat allemaal ging aansturen”

Vandaag om 14:01
Laatste update: om 14:44

David Hubert (36) heeft van RSC Anderlecht het vertrouwen gekregen en is gepromoveerd van interim-trainer naar hoofdtrainer na het ontslag van Brian Riemer. Hubert heeft tijdens een interview bij Anderlecht uitleg gegeven hoe de eerste periode als gloednieuwe oefenmeester verliep bij Anderlecht.

Hubert is zeer content om hoofdtrainer bij Anderlecht te zijn. “Heel blij om hier te zijn, ook ergens dat er duidelijkheid gekomen is. Ik denk dat dat voor iedereen belangrijk is, niet alleen voor mij, maar ook voor de club en de spelers. Voor mij was het nieuwe mensen leren kennen en daar ook het beste uit proberen te halen. Het was vooral kijken voor mij hoe ik als hoofdcoach zo veel mensen en zo’n grote staf ging aansturen. Het was voor mij een vraagteken hoe ik dat ging doen.”

Hubert geeft aan dat hij niet lang nodig had om te wennen aan het trainerschap bij Anderlecht. “Maar heel snel voelde dat heel natuurlijk aan. Ook het beleven van wedstrijden, je weet niet hoe je gaat reageren, totdat je er staat. Ik moet zeggen dat dat heel snel als iets natuurlijks is gaan voelen. Ik vind dat ik zelf heel goed uit de emotie kan blijven. Uit zowel de euforie als de depressie die er soms kan heersen rond resultaten en momenten binnen een wedstrijd.”

Voordelen van uit de emotie blijven bij Anderlecht
Het uit de emotie blijven heeft volgens Hubert veel voordelen voor hem als trainer bij Anderlecht. “Dat laat mij toe om de juiste analyses te maken, wat nodig is, wat hebben de spelers nodig. Zowel aan de rust als tijdens de match. Dat kan met wissels zijn of met aanwijzingen. Dan voel je wel dat je dit graag doet, dat het je energie geeft”, geeft de gloednieuwe hoofdtrainer aan.

Uiteindelijk was Hubert er zeker van dat het hoofdtrainerschap bij Anderlecht daadwerkelijk bij hem past. “Ook proberen om telkens het process te verbeteren van te groeien. Dat is iets heel interessants voor mij, omdat we heel snel van match tot match moesten leven en dan de analyse maken wat is er goed gegaan en wat moeten we verbeteren. Dan groeit wel een gevoel van oke, dit is wel iets voor mij.”