‘Jammer, Belgen speelden goed, Frankrijk wist even niet waar eerst te kijken’

‘Jammer, Rode Duivels waren goed, Frankrijk wist even niet waar eerst te kijken’

Vandaag om 08:33

Ludo Vandewalle zag de Rode Duivels met 1-2 verliezen van Frankrijk in de Nations League. Desondanks zag de chef-voetbal van Het Nieuwsblad de Rode Duivels sterk voor de dag komen. Vooral in het eerste half uur had Frankrijk veel moeite met de formatie van Domenico Tedesco.

Vandewalle geeft aan dat de Rode Duivels hun beste prestatie leverden sinds de 2-3 in Duitsland. Hij benadrukt het snelle, intense en verticale spel van de Rode Duivels. “Het is jammer want de Belgen speelden een goede wedstrijd. De Fransen hadden het er echt moeilijk mee. Niet dat Frankrijk in zijn beste vorm aller tijden zit, maar het wist toch even niet waar eerst kijken”, deelt Vandewalle via Het Nieuwsblad.

Vandewalle zag dat de Rode Duivels een zure tegentreffer kregen. “Achteraan zat het lange tijd goed dicht tot Wout Faes een even vreemde als terechte penalty veroorzaakte. In het middenveld was Tielemans sterk. De balletjes gingen niet breed maar diep. Doku was sterk en een voortdurende gesel voor Digne en werd in de eerste helft goed bijgestaan door De Ketelaere. Trossard deed ook zijn werk op links”, aldus Vandewalle.

Tot slot concludeerde Vandewalle dat de Rode Duivels te veel moeite hadden om tot scoren te komen. Tielemans miste een strafschop en Lois Openda had eerder al kunnen scoren. Vandewalle gaf aan blij te zijn voor Openda en zijn doelpunt, maar dat aanvalsleider Romelu Lukaku toch gemist werd bij de Rode Duivels.