Uitleg over uitbarsting Tedesco bij Rode Duivels tegen Frankrijk

Uitleg over uitbarsting Tedesco bij Rode Duivels: “Alle frustraties naar boven”

Vandaag om 07:17

Niels Poissonnier zag Domenico Tedesco uitbarsten tijdens de Nations Leaguematch tussen de Rode Duivels en Frankrijk. De chef-voetbal van Het Laatste Nieuws legt uit waarom de emoties van de bondscoach van de Rode Duivels tot uitbarsting kwamen tegen Frankrijk. Uiteindelijk verloren de Rode Duivels met 1-2 van Frankrijk

Poissonnier zag Tedesco als een razende de catacomben van de Heizel induiken. Furieus op een lijnrechter die overijverig was. De vierde ref kreeg van Tedesco een tirade over zich heen en ook afscheidnemend technisch directeur Frank Vercauteren mocht het aanhoren.

“Het was het Italiaanse temperament dat bij de bondscoach naar boven kwam. Na wat even aanvoelde als de zoveelste tegenslag. Domenico Tedesco is diep in zijn binnenste nog steeds niet over die afgekeurde doelpunten op het EK - het voorafgaand handsspel van Openda tegen Slovakije, bijvoorbeeld, weet u nog?”, deelt Poissonnier via Het Laatste Nieuws.

Volgens Poissonnier is dat niet het enige waar Tedesco nog last van heeft bij de Rode Duivels. “Evenmin over de vele gemiste kansen de voorbije maanden. Binnen zijn staf, z’n entourage en bij de bondscoach leeft het gevoel dat het de laatste tijd ook niet heeft meegezeten. Dat een portie pech mee voor de inzinking zorgde”, aldus Poissonnier.

Tot slot zag Poissonnier dat Tedesco het niet meer hield. “Toen de bewuste Bosnische lijnrechter bij de 1-1 opnieuw zijn vlag de lucht instak - na eerder al onterecht buitenspel te hebben gesignaleerd bij de strafschopovertreding op Openda - hield Tedesco het niet meer. De vulkaan barstte uit. Al zijn frustraties sinds de start van Euro 2024 kwamen naar boven. Inclusief de handgebaren. In overvloed.”