Toby Alderweireld blikt vooruit op Rode Duivels tegen Frankrijk

Alderweireld heeft er geloof in: “Frankrijk niet in zijn beste doen"

Vandaag om 20:32
Laatste update: om 20:35

Domenico Tedesco posteerde Jeremy Doku alweer op de rechterflank in zijn opstelling voor de match tegen Frankrijk. Toby Alderweireld hoopt nochtans dat Doku gewoon als linksbuiten zal acteren.

Of de opstelling op papier overeenkomt met wat er op het veld gaat gebeuren, valt te bezien, zo stelden ze vooraf bij VTM vast. Alderweireld ziet Doku het liefst niet weer als wingback op rechts. “Ik hoop dat hij op zijn beste positie, linksbuiten gaat staan, maar we zullen het zien”, klinkt het van de ex-Rode Duivel.

De speler van Royal Antwerp benadrukt dat de start goed moet zijn tegen de Fransen, in tegenstelling tot wat in Rome tegen Italië gebeurde. “Tegen Italië was ik negatief verrast”, zegt Alderweireld. “Hopelijk kunnen we vanavond met een ander gevoel de eerste helft in. Ik heb er wel geloof in, zeker in een vol huis moeten we vanaf minuut één voor gaan.”

Ondanks de slechts eerste helft tegen de Italianen ziet Alderweireld de Rode Duivels dus een goed resultaat halen. “Frankrijk is niet in zijn beste doen. De Rode Duivels moeten juist de mensen meenemen door aanvallend voetbal en druk zetten”, besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.