Mendy onthult: 'Andere Manchester City-spelers ook op seksfeestjes'

'Mijn teamgenoten van City, inclusief de aanvoerder, waren op mijn seksfeestjes'

Vandaag om 20:15
Laatste update: om 21:53

Benjamin Mendy verlangt zo'n elf miljoen pond (iets meer dan dertien miljoen euro) aan ingehouden salaris van zijn oude werkgever Manchester City. Volgens de Fransman heeft de club uit de Premier League hem oneerlijk behandeld, nadat hij een aantal jaar geleden werd beschuldigd van verkrachting. Volgens Mendy vertoonden meerdere teamgenoten hetzelfde feestgedrag op beruchte (seks)feesten, maar werden zij gespaard. 

Mendy werd door Manchester City in augustus 2021 geschorst als gevolg van de aantijgingen. Zijn salaris, een slordige zes miljoen pond (ongeveer zeven miljoen euro) per jaar, werd ingehouden door de Engelse club. Vorig jaar werd Mendy vrijgesproken en daarom daagt de linksback zijn oude club voor de rechter om zijn misgelopen salaris alsnog te vorderen, valt te lezen in The Telegraph.

"We dronken allemaal alcohol. We hadden allemaal 'casual' relaties met vrouwen. We hebben allemaal de covid-restricties overtreden", voerde Mendy op ter verdediging. Volgens de Fransman is de aanwezigheid van zijn teamgenoten, die hij niet bij naam wilde noemde, geen excuus voor zijn feestgedrag. "Maar ik vind het oneerlijk dat Manchester City mij eruit pikt op de manier waarop zij dat hebben gedaan. Ik werd als enige vals beschuldigd van verkrachting en publiekelijk vernederd."

'Ik gedroeg me niet anders dan de rest'

Mendy geeft in zijn verklaring toe dat hij als speler van Manchester City dikwijls aanwezig was op feestjes waarbij alcohol en seks geen uitzondering waren. "Maar ik was net zo klaar om te presteren als mijn teamgenoten, waarvan de club wist dat die ook op de feesten aanwezig waren. Maar van hen werd het salaris niet ingehouden. Ik gedroeg me niet veel anders dan een aantal andere spelers van het team. Meerdere teamgenoten, waaronder de aanvoerder, waren aanwezig op de feestjes waar ik naartoe ging en die ik zelf organiseerde."

Manchester City heeft nog niet gereageerd op de verklaring van Mendy. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.