Timothy Castagne reageert voor de Rode Duivels tegen Frankrijk

Castagne enige nieuwe naam bij Rode Duivels: "We hebben een plan"

14 oktober om 20:01

Timothy Castagne is tegen Frankrijk de enige nieuwe naam in de basisploeg van de Rode Duivels, hij de voorkeur op linksachter boven Maxim De Cuyper. De verdediger van Fulham vooziet een lastige partij.

Castagne is dus de enige wijziging die Domenico Tedesco doorvoert na het gelijkspel in Italië. De bondcoach behoudt dus grotendeels het vertrouwen in de ploeg die in Rome een punt uit het vuur sleepte.

“Het wordt niet makkelijk”, zei Castagne bij aankomst in het stadion tegen HLN. “Maar op het EK deden we het niet slecht tegen hen en in september waren onze eerste twintig minuten goed. We weten dus wat er kan werken en we hebben een plan, maar we zullen zien.” 

De afwezigheid van Kylian Mbappé maakt volgens Castagne geen groot verschil. De aanvallende kwaliteiten bij de Fransen, die met Dembelé, Kolo Muani en Barcelo vooraan starten, zijn nog altijd zeer te vrezen, stelt hij vast. “Zonder Mbappe is het anders natuurlijk, maar ze hebben toch veel kwaliteit, dus het wordt zeer moeilijk.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.