Petr Cech bijna naar Ligue 2 bij Dunkerque

Dunkerque trok stoute schoenen aan bij Cech: 'Reageerde met smiley'

Vandaag om 17:44

Petr Cech werd een halfjaar geleden bijna verleid tot een terugkeer in het profvoetbal. Het Franse Dunkerque, uitkomend in de Ligue 2, waagde een poging, maar die slaagde uiteindelijk niet.

Inmiddels is Cech al vijf jaar gestopt als doelman na zijn glansrijke carrière blij clubs als Chelsea en Arsenal, maar de 42-jarige doelman kon een halfjaar geleden terugkeren in het profvoetbal. Dunkerque probeerde het bij de gestopte Tsjechische keeper. De club staat derde in de Ligue 2 en kon wel een ervaren doelman gebruiken.

"Ik heb iets geks geprobeerd", steekt keeperstrainer Christophe Lollichon van wal bij La Voix du Nord. "Ik heb Petr Cech een bericht gestuurd, ik heb hem gevraagd naar Duinkerken te komen, want hij is ook gek, hij speelt nu ijshockey. Ik heb hem een ​​freelancecontract van zes maanden aangeboden, zodat we iets ongelooflijks konden meemaken."

"Het zou een schok veroorzaakt hebben", gaat Lollichon verder. "Hij reageerde met een smiley en daarna niets. Dat komt zelden voor. Dat betekende dat hij begon na te denken. Niet veel later belde hij me 's ochtends op: Christophe, met mijn pezen gaat het me niet lukken."

Dat Lollichon überhaupt een kans maakte, is geen toeval. De keeperstrainer werkte van 2007 tot 2022 bij Chelsea. Cech was daar tussen 2004 en 2015 actief als doelman. Eerder keepte de Tsjech ook voor Stade Rennes en Sparta Praag.