Moussa Dembele over Rode Duivels voor wedstrijd tegen Frankrijk

Dembele heeft Rode Duivels helemaal achter zich gelaten: "Kan me er echt niet voor zetten"

Vandaag om 12:16

Maandagavond spelen de Rode Duivels opnieuw tegen Frankrijk in de Nations League. Wie waarschijnlijk niet naar de wedstrijd zal kijken, is ex-Rode Duivel Moussa Dembele. Hij geeft in een interview bij Het Belang van Limburg aan dat hij het voetbal helemaal achter zich heeft gelaten. 

Zijn afscheid bij de nationale ploeg ligt ondertussen al zo'n zes jaar achter ons. In de tussentijd verdween hij - in tegenstelling tot enkele andere (ex-)Rode Duivels - helemaal uit de media. "Je hebt voetballers die een en al voetbal zijn, er voortdurend naar kijken, over niets anders kunnen praten", geeft Dembele aan. " Ik houd van voetbal, misschien wel meer dan dat soort types, maar dan van écht voetbal. Spelen. Alles errond boeit me minder."

Thuis zal hij dan ook zelden tot nooit een voetbalwedstrijd bekijken op tv. Dat geldt ook voor de interlands van onze Rode Duivels. "Geen enkele. Ik kan me er echt niet voor zetten", geeft de ex-middenvelder toe. "Als mijn vrienden van weleer moeten spelen en ik ben toevallig thuis, dan pik ik er soms wel een stukje van mee."

"Zo heb ik Dries (Mertens, red.) nog zien spelen bij Galatasaray. En Jan (Vertonghen, red.) bij Anderlecht", gaat Dembele verder. "Maar de enige die ik écht wekelijks zie spelen is mijn zoon Maleec. Hij voetbalt nu bij de jeugd van Sporting Lissabon", aldus Dembele. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.