Noorwegen krijgt pak voor de broek, assist Tzolis

Oostenrijk haalt uit tegen Noorwegen, Grieken winnen weer dankzij assist Tzolis

13 oktober om 22:57

Oostenrijk heeft in de Nations League goede zaken gedaan door met 5-1 te winnen van Noorwegen. Ook Griekenland pakte drie punten, door een 2-0 overwinning op Ierland.

Oostenrijk - Noorwegen: 5-1

Ondanks onder meer Sander Berge (ex-KRC Genk), Antonio Nusa (ex-Club Brugge), Alexander Sørloth (ex-KAA Gent) en ene Erling Braut Haaland in de basis bij de tegenstander had Oostenrijk weinig te vrezen van Noorwegen. Dankzij doelpunten van Marko Arnautović (tweemaal), Philipp Lienhart, Stefan Posch en Michael Gregoritsch wist de ploeg van Ralf Rangnick een ruime overwinning te boeken. Sørloth deed nog wel iets terug voor de Noren. Zodoende eindigde het duel in 5-1, waarin de fraaiste treffer op naam kwam van Arnautović.

Griekenland - Ierland: 2-0

Griekenland verraste vriend en vijand door afgelopen donderdag op Wembley met 1-2 te winnen van Engeland, dankzij twee goals van Vangelis Pavlidis. De stunt kreeg tegen Ierland een passend vervolg. In het Georgios Karaiskákisstadion werd namelijk met 2-0 gewonnen van Ierland. Anastasios Bakasetas en Petros Mantalos waren trefzeker. Bakasetas deed dat op assist van Christos Tzolis (Club Brugge) en droeg zijn doelpunt op emotionele wijze op aan de overleden George Baldock.

Faeröer eilanden - Letland: 1-1

In groep L van de Nations League stonden de twee laagvliegers tegenover elkaar. Hanus Sørensen zette de thuisploeg op voorsprong, maar Dario Šits bezorgde de Letten nog een punt.