Historisch lage kijkcijfers voor Franse nationale ploeg

De ster van de Franse ploeg is tanende, getuige historisch lage kijkcijfers

13 oktober om 22:03

Maandagavond vechten de Rode Duivels voor de derde keer dit jaar een duel uit met Frankrijk. Het Koning Boudewijnstadion is uitverkocht, maar de interesse van onze zuiderburen zou wel eens een stuk lager kunnen liggen. Dat bleek vorige donderdag al.

Terwijl de Duivels in Italië met 2-2 gelijkspeelden, waren ook de Fransen aan zet. Zij haalden het gemakkelijk van Israël (1-4). Die partij ging overigens door in Hongarije. Dat gegeven zou een impact kunnen gehad hebben op de kijkcijfers, want die lagen historisch laag. Slechts 3,9 miljoen mensen keken naar de Nations-League-wedstrijd op de buis. Dat is veruit het laagste cijfer van de laatste jaren, meldt Het Laatste Nieuws.

Blijkbaar wekken Les Bleus dus niet al te veel emoties meer op bij het Franse volk. Op het EK schakelden ze de Rode Duivels nog wel uit, maar tegen Spanje liep het mis. Vooral de eerder saaie speelstijl van de ploeg stuit tegen de Franse borst. Toch zit Didier Deschamps na twaalf jaar nog steeds in het zadel.  

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.