Ander geluid bij diehard-Beerschot-fan over de ultra's in Jupiler Pro League

Ander geluid bij diehard-Beerschot-fan: “Daarom maken zij zich onherkenbaar”

13 oktober om 20:59

Waar vanuit de supportersverenigingen van RSC Anderlecht, Standard en KRC Genk werd geklaagd over de ultra’s in de Jupiler Pro League, kwam er een ander geluid vanuit de supportersvereniging van Beerschot. Een diehard-Beerschot-fan – sinds 1979 – en preses van een Beerschot fanclub vertelt aan Het Laatste Nieuws over de situatie bij de fans van Beerschot.

De fans van Beerschot kwamen ook in opspraak na de Antwerpse derby. Bij een 4-0 tussenstand op de Bosuil kon de match niet doorgaan doordat een minderheid met bivakmutsen vuurpijlen afstaken. Hierdoor moet Beerschot nu drie uitmatchen zonder fans afwerken. De Beerschot-fan legt uit dat de situatie bij Beerschot toch anders is op het moment.

“Bij ons is de situatie toch nog anders. De meeste supporters voelen dat onze club aan het kapotgaan is en zien die actie als een signaal naar ‘boven’. ‘Als de eigenaar niet wil praten met ons, gebeurt het zo…’ Die actie goedkeuren is nog iets anders, maar bij ons danst momenteel niemand op de banken. Er heerst gelatenheid”, deelt de preses van een Beerschot fanclub.

Dweilen met de kraan open bij Beerschot
De fan van Beerschot vertelt verder dat hij er niet zeker van is dat de minderheid nu de rest van Beerschot de dieperik induwt. Volgens hem blijft de grote meerderheid van de Beerschot fans nu al weg omdat ze het simpelweg niet aan kunnen zien wat er nu bij de club gebeurt. Beerschot draagt momenteel de rode lantaarn met 2 op 30.

Tot slot is de voorman van Beerschot sceptisch of zelfcorrectie door fans de ultra’s kan stoppen. “Ik vrees dat het dweilen met de kraan open is. Er zullen er altijd zijn die ‘boel’ maken. Ze doen het voor de ‘kick’. Nu kun je al een stadionverbod krijgen voor een provocatie. Daarom maken die mensen zich onherkenbaar. Ik keur dat niet goed - ik zou niet willen dat mijn kinderen dat doen -, maar het is ook uitgelokt door voor het minste straffen te geven. Dat is jammer, want zo gaat ook de geest van het voetbal wat kapot.”