Romano: 'Bayern volgde Genk-talent al even, maar Chelsea was te snel voor Penders'

Vandaag om 18:34

KRC Genk kon deze zomer heel wat miljoenen bijschrijven en zag Mike Penders onverwacht voor een enorme som een deal bereiken met Chelsea. Al bleek die transfer toch niet zo onverwacht te zijn. De Londense topclub bleek Penders, samen met ook Bayern München, namelijk al eventjes te volgen.

De amper negentienjarige doelman vierde afgelopen zomer zijn debuut in het A-elftal van Genk en werd na amper één wedstrijd al gelinkt aan Chelsea. De club telde uiteindelijk twintig miljoen euro neer voor de doelman, die amper ervaring op het hoogste niveau heeft. Al bleek het ook niet zomaar een ingeving van Chelsea te zijn.

Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano stond Penders namelijk al even op het lijstje van Chelsea, samen met Bayern München. De club van Vincent Kompany dacht ook aan zijn komst, maar werd in snelheid verslagen door Chelsea.

De Londense topclub leent Penders nog tot het einde van dit seizoen uit aan Genk, waar hij de kans krijgt om verder te evolueren. Zijn plek onder de lat is hij echter inmiddels alweer kwijtgeraakt aan Hendrik Van Crombrugge, die (voorlopig) de voorkeur krijgt van Thorsten Fink.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.