Steun voor De Ligt bij Manchester United

Man United-verdediger krijgt steun van icoon: "Verwachtingen zijn zó hoog"

Vandaag om 19:40

Andy Cole vindt het logisch dat Matthijs de Ligt wat aanpassingstijd nodig heeft bij Manchester United. De oud-spits, die tussen 1995 en 2002 onder contract stond bij The Red Devils, weet als geen ander dat de druk torenhoog kan zijn bij Man United.

In gesprek met Betfred wordt Cole gevraagd naar de eerste weken van De Ligt bij United. "Als daar vanuit mijn eigen ervaringen naar kijk, betekent het spelen voor Manchester United dat je voor een van de grootste clubs ter wereld speelt. De verwachtingen zijn zó hoog: er wordt van je verwacht dat je er meteen staat. Als je dat niet lukt, wordt je meteen bestempeld als niet goed genoeg. Het kost meer tijd om je aan te passen dan mensen denken."

Vervolgens zoomt Cole specifiek in op De Ligt. "In een paar wedstrijden zag hij er redelijk goed uit en in een paar wedstrijden had hij het moeilijk. Als je speelt in een team dat niet goed draait, zal er een bepaalde inconsistentie insluipen. Hij heeft eerder voor grote clubs als Ajax, Bayern München en Juventus gespeeld, dus hij heeft de kwaliteiten. Maar hij acht, net als elke andere speler in het team, tot alles in elkaar valt er een collectief staat. Zodra zijn zelfvertrouwen ook in topconditie is, kunnen we er verder over praten."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.